Malzemeler
2 su bardağı firik bulgur
1 bağ semizotu
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet portakal
1 büyük kuru soğan
2 adet etli kırmızı biber
2 yemek kaşığı hardal
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Arzuya göre nar ekşisi
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda kavurun. Ayıkladığınız bulgurları ekleyip biraz daha kavurun. 2 su bardağı su ve baharatları ekleyip bulguru pişirin. Küçük küçük doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyın.
Kalan bütün malzemeler bulgura eklenip harmanlayın. Portakalı da üzerine dilimleyip servis tabağına alın.