Portakal Pelteli Kurabiye Tarifi
Portakal Pelteli Kurabiye İçin Malzemeler:
100 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Portakal Peltesi İçin:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Portakal Pelteli Kurabiye Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşattığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kurabiye hamuru için; Eriş Çok Amaçlı Unun dışındaki tüm malzemeyi ayrı bir kapta harmanlayın. Eriş Çok Amaçlı Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak dizin. 170 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Kurabiye hamurunu fırından çıkartın, küçük ve yuvarlak bir kalıp yardımı ile hamurların ortasını bastırarak çukurlar oluşturun. Kurabiye hamurlarını tekrar fırına verin. 15 dakika daha pişirin. Fırından alın. Soğumaya bırakın. Portakal peltesi için; Tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, arada bir çırparak soğutun. Sıkma torbasına aktarıp kurabiyelerin ortasındaki boşluklara doldurun. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
#PortakalPelteliKurabiye #kurabiye #portakal #portakalpelteli #PortakalPelteliKurabiyeTarifi #PortakalPelteliKurabiyeİçinMalzemeler #PortakalPelteliKurabiyeHazırlanışı #PortakalPelteliKurabiyeNasılYapılır