Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye  

by Hatice Ünal
20 Şubat 2023
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye  
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır

Malzemeler:

250 gram öğütülmüş fındık

150 gram çiğ greçka unu

100 gram mısır unu

50 gram şeker

1 portakal

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı mısır nişastası

150 gram pul çikolata

Hazırlanışı:

Portakalın kabuğunu rendeleyip sonrasında suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık, kabartma tozu, greçka ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. Mikser yardımıyla önce yumurtaların beyazını şekerle beraber çırpın ve sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımla birleştirerek el ya da mikser yardımıyla yoğurun. Yoğurma işlemi devam ederken portakal suyunu da yavaş yavaş ekleyin. Hamur istenilen kıvama geldiğinde streç filme alarak buzdolabında 6-8 saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru nişasta ve merdane yardımıyla açmaya başlayın. Açılan hamuru bir bardak ağızı yardımıyla yuvarlak formlarda kesin. Önceden ısıtılmış 120-150 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın. Rendelenmiş kabukları halen sıcak olan fırına 5 dakika koyarak kurutun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin yarısını bandırarak tepsiye dizin. Üzerlerine kuruttuğunuz portakal kabuklarından serpin. 60 tane kadar kurabiye çıkıyor.

#portakalaromalıfındıklıkurabiye #portakalaromalıkurabiye #fındıklıkurabiye #kurabiye #food #yummy #dessert

 

 

Previous Post

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Next Post

Çikolatalı Sürpriz  

Hatice Ünal

Next Post
Çikolatalı Sürpriz   

Çikolatalı Sürpriz  

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki