Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ponzu Bonfile Salatası

Ponzu Bonfile Salatası

ponzubonfile-,

Malzemeler:

500 gram dana külbastı
2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
2 adet havuç
4-5 adet salatalık
2 adet kabak
8-10 dal frenk soğanı
1 kase endivyen salata
1 demet roka
2-3 dal taze nane
1 küçük kase soya filizi
3 adet kapya biber
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı)
4 dal taze soğan
1-2 dal taze kişniş
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı susam

Sos için:

2 tatlı kaşığı susam yağı
3-4 çorba kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı mirin
1 tutam toz şeker
1 çay kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı rendelenmiş yeşil limon
2 çay kaşığı yeşil limon suyu
1 tatlı kaşığı zencefil turşusu
1 dal taze soğan
1 çorba kaşığı tatlı chilli sos

Hazırlanışı:

Sos için; Taze soğan ve sweet chili sos hariç tüm malzemeleri sos tenceresine aktarın. Çok kısık ateşte ısıtın. Birkaç taşım kaynayınca hemen ocaktan alın ki çok kaynayıp tuzlu bir sos olmasın.

Sosu 10 dakika dinlendirdikten sonra ince telli bir süzgeç yardımı ile süzün. Oda ısısında soğuyunca doğranmış taze soğanı ve tatlı chili sosu ilave ederek tatlandırın. Ponzu sosunuz hazırdır.

Havuçları, kabakları ve salatalıkları çok ince ve uzun olacak şekilde kesin. Limon suyu ilave edilmiş buzlu suya aktarıp buzdolabında bekletin ki sebzeler iyice kıtırlaşsın.

Dana külbastıları yaklaşık 2 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin. Ponzu sosta yarım saat bekletin, daha sonra sosunu süzüp kızgın vog tavada (geniş ve derin yapışmaz yüzeyli bir tava çeşidi) yağla birlikte hiç karıştırmadan iyice kızarmasını sağlayın. Et pişerken karıştırsanız etin iyice sulanmasına sebep olursunuz.  Sarımsak yağını, çok ince kesilmiş kapya biberi ve taze soğanları ilave edin. Kalan sostan birkaç kaşık daha ekleyip tatlandırın ve sotelemeye devam edin. Ocaktan alın. Kıtır sebzeleri soğuk sudan çıkartıp süzün ve geniş bir salata kasesine alın. Kalan tüm salata malzemelerini de ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. En son sosta kızartılmış etleri yerleştirin, susamı serpin. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Mercimek Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir