Yapım: Şef Doğan Gümüştaş / Astrid Hotel Bodrum
Fotoğraf: Ümit Başer Alkaç – @ubaphoto
1 Kişilik
Malzemeler:
150 gram un
90 gram su
4,5 gram zeytinyağı
1 gram tuz
1 gram yaş maya
50 gram ricotta
180 gram mozzarella
50 gram kuşkonmaz
100 gram kırmızı soğan
10 gram fesleğen
Hazırlanışı:
İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir kapta karıştırdığınız yaş maya, su ve zeytinyağını üzerine ekleyin. Pizza hamuru kıvamını alana kadar yoğurup kıvamını aldıktan sonra yarım saat dinlendirmeye bırakın. Daha sonra hamuru 220 gramdan bezeleyip 24 saat dolapta dinlenmeye bırakın. Hamuru açıp üzerine ricotta ve fesleğen hariç diğer malzemeleri ekleyerek pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine ricotta ve fesleğeni ekleyip servise hazır hale getirin.
Püf Noktası: Pizzayı yapmaya başlamadan önce hamuru dışarıda 2 saat dinlendirmelisiniz.
#pizzaastrid #astridhotelbodrum #şefdoğangümüştaş #pizzazamanı #italyanmutfağı #italyanlezzetleri