Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Pizza Astrid

Pizza Astrid

Malzemeler:

• 150 gram un

• 90 gram su

• 4,5 gram zeytinyaı

• 1 gram tuz

• 1 gram yaş maya

• 50 gram ricotta

• 180 gram mozzarella

• 50 gram kuşkonmaz

• 100 gram kırmızı soan

• 10 gram fesleen

Hazırlanışı:

İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir kapta karıştırdıınız yaş maya, su ve zeytinyaını üzerine ekleyin. Pizza hamuru kıvamını alana kadar yourup kıvamını aldıktan sonra yarım saat dinlendirmeye bırakın. Daha sonra hamuru 220 gramdan bezeleyip 24 saat dolapta dinlenmeye bırakın. Hamuru açıp üzerine ricotta ve fesleen hariç dier malzemeleri ekleyerek pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine ricotta ve fesleeni ekleyip servise hazır hale getirin.

Püf Noktası:

Pizzayı yapmaya başlamadan önce hamuru dışarıda 2 saat dinlendirmelisiniz.

#pizza #italya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir