Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke
(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet orta boy Niğde elması
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kaşık toz şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyun. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlayarak elmaları parçalanmadan oyun. Elmalar kararmasın diye limonlu suya koyun. Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuzu harmanlayın. Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurun. Kuşaneye dizin. Üstüne toz şeker serperek suyu ayarlayın. Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
#pirinçlielmadolması #elmadolması #elma #dolma #niğdeelması #misketelması #elmalıtarifler #apple #food #yummy #TurizmveGastronomiProfesyonelleriDerneği #NiğdeGastronomi