Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Pırasalı ve Peynirli Kiş

by Yemek Zevki Editör
21 Ocak 2014
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Pırasalı ve Peynirli Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kis

Malzemeler:

Kiş hamuru için
1 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

Pırasalı karışım için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 kilo pırasa;
4-5 dal dereotu
1 kahve fincanı mısır tanesi
50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş)
50 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için:

1 su bardağı süt
1 adet yumurta

Hazırlanışı

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıvıyağı, yoğurdu ve margarini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamuru, tart kalıbına elinizle bastırarak kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamuru bu şekilde buzdolabında bekletin.

Pırasalı karışım için; Temizlediğiniz pırasaları halka halka doğrayın. Soğanı da ay şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları kavurun. Pırasaları ekleyin, pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu, rendelenmiş peynirleri ve mısır tanelerini ilave edin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun üzerine pırasalı karışımdan yayın.

Sosu için;1 yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu, tartın üzerine her tarafa eşit dağılacak şekilde dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Peynirli Mantı

Next Post

Peynirli Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Kek

Peynirli Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki