Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pırasalı Tart

by Hatice Ünal
30 Ekim 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Pırasalı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram un

1 tatlı kaşı tuz

125 gram tereyağı

5-6 çorba kaşığı su

Üzeri İçin:

500 gram pırasa

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Bir tutam rendelenmiş muskat

Kremalı Karışımı İçin:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı krema

2 adet yumurta

Bir tutam tuz

 Hazırlanışı:

Hamuru için unu eleyin. Tuzunu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave ederek yoğurun. Azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında, pırasalı iç malzemesini hazırlayana dek bekletin. Pırasayı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyip iyice yoğurun. Sıvı yağı tavada ısıtıp pırasalı karışımı yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kremalı karışım için sütü, kremayı, yumurtaları ve tuzu mikserde iyice çırpın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp tart kalıbına yayın. Üzerine önce pırasalı karışımı yayın, sonra da kremalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

#pırasalıtart #pırasalıtarifler #pırasa #sebzelitarifler #sonbaharlezzetleri #sebzeyemekleri #food #yummy

Previous Post

Puflu Kek

Next Post

Soğanlı Ekmek

Hatice Ünal

Next Post
Soğanlı Ekmek

Soğanlı Ekmek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki