Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Sağlık

Pideye elveda, esmer ekmeğe merhaba

by Yemek Zevki Editör
05 Ağustos 2013
in Sağlık
463 30
0
Pideye elveda, esmer ekmeğe merhaba
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ramazan ayının hem  sofralarda hem de sağlıkta neden olduğu değişikliklere dikkati çeken  Anadolu Sağlık Ataşehir Tıp Merkezi’nden Uzm. Dyt. Ömer Çağatay Demir,  bu süreçte alınan kiloları vermenin 6 kolay yolunu paylaşıyor.

1. Ara öğün zayıflamaya yardımcı

“Yapacağımız ilk önemli adım eksilen ara öğünlerimizi yerine koymak ve bol su tüketmeye başlamaktır. Bu vücudumuzun azalan su dengesini yerine koyacak ve düzensizleşen şeker tablomuzda olumlu sonuçlar oluşturacaktır” diyen  Uzm. Dyt. Demir sözlerine şöyle devam etti “ Ara öğün almak, bölgesel olarak zayıflamamıza yardımcı olur ve bir sonraki öğünde fazla tüketim yapmamamız açısından vücudu dengeler.”

Ara öğün seçenekleri olarak, meyve, light süt ya da diyet olarak yapılmış kurabiyelerin  tercih edilebileceğini söyleyen Uzm. Dyt. Demir , “Miktarında bıraktığımız ceviz ve badem de az tüketildiği takdirde iyi bir ara öğün olarak reçetemizde yerini alabilir” dedi.

2. Pideye elveda,  esmer ekmeğe merhaba deyin

Ramazanda tüketilen  pide, hamur işleri yerini esmer ekmeklere ya da kepekli tüketilen makarna ve  pilavlara bırakmalıdır diyen Uzm. Dyt. Demir, hamur işleri ve tatlıların yerini meyveler ve sütlü tatlılar alabilir diye ekledi.  Özellikle bayram ziyaretlerinde reddedilemeyen tatlı ikramları ile fazla kaçan öğünlerden sonra Uzm. Dyt. Demir, yine 2-3 meyveden oluşacak meyve salatalarından yardım alınması gerektiğini de belirtti.

3. Sofrada bunlara yer açın

Sofralarımızda ağır kremalı çorbalar yerine hafif hazırlanmış şehriye, tavuk suyuna çorba ve sebze çorbası tarzındaki çorbaları bulundurmak, ızgara ya da fırında hazırlanmış et öğünlerine ve balık tüketimine dönmek ve meyve suyu, kola, gazlı içecekleri hayatımızdan çıkarmak bu dönemde kilo kaybetmek için idealdir.

4. Harekete geçin

İftarın ardından üzerimize çöken uyku  hali nedeniyle hareketimizin de sınırlandığı bu aydan sonra hafif tempolu yarım saatlik yürüyüşlerin  hem yağ yakımına hem de kendimizi daha zinde ve sağlıklı hissetmemize yardımcı olacağını söyleyen Uzm. Dyt. Demir,  “Bu yürüyüşlerin ardından tüketeceğimiz öğünlere dikkat etmeli ve bol su ile desteklemeliyiz “ dedi.

5. Ramazan sonrası “Mutlu Diyet” yapın

Ramazan sonrası  yapılacak mutlu diyette yasak olmadığını ancak düzenli ve ara öğünlü listelere geçiş yapılmasının da sağlık  açısından faydalı olacağını söyleyen Uzm. Dyt. Demir, sindirimle ilgili sorunlar yaşadığınızı ya da kiloların gitmediğini düşündüğünüz zamanlarda  detoks çayları yardımcınız olabilir” dedi ve kolaylıkla hazırlanacak şu detoks çay tarifini paylaştı.

6. Detoks çayı ile etkileri hafifletin

Bir orta boy elma , 1 kabuk tarçın, bir tutam ıhlamur ve bir tutam kuru papatya ile hazırlayacağımız bir çay hem yağ yakımında hem de sindirim problemlerinde bize yardımcı olacak, gevşememizi ve günlük stresimizden de arınmamızı sağlayacaktır. Ihlamur, ağrı gidericidir ve toksit etkenleri uzaklaştırır. Tarçın; kan şekerini dengeler, gaz ve şişkinliği giderir, iyi huylu kolesterolü yükseltir, antibiyotik etkisi vardır.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Porland Sonbaharı Yaprak Koleksiyonu İle Karşılıyor

Next Post

Türkiye’den Bir Dünya Markası Çıkıyor…

Yemek Zevki Editör

Next Post

Türkiye’den Bir Dünya Markası Çıkıyor…

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki