Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Peynirli ve Kaymaklı Börek

by Yemek Zevki Editör
07 Aralık 2013
in Tarifler
468 25
0
Peynirli ve Kaymaklı Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

böreekMalzemeler:

• 4 adet hazır yufka
• 300 gram ufalanmış beyaz peynir
• 100 gram lor peyniri

Sosu İçin:

• 100 gram kaymak
• 2 adet yumurta

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Peynirleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde spatula ile sürün. Daha sonra yağlanmış küçük bir fırın tepsisine hafifçe buruşturarak serin. İç malzemeden üzerine serpin. Aynı işlemi üç kat yufka olacak şekilde tekrar edin. En son katın üzerine de birkaç çorba kaşığı sütle sulandırılmış kalan kaymaklı karışımdan sürün. 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Çöpçü’nün Yeni Yatırımı; Döner Bahçesi

Next Post

Pina Colada Cheesecake

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pina Colada Cheesecake

Pina Colada Cheesecake

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki