• 4 adet hazır yufka
• 300 gram ufalanmış beyaz peynir
• 100 gram lor peyniri
Sosu İçin:
• 100 gram kaymak
• 2 adet yumurta
Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Peynirleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde spatula ile sürün. Daha sonra yağlanmış küçük bir fırın tepsisine hafifçe buruşturarak serin. İç malzemeden üzerine serpin. Aynı işlemi üç kat yufka olacak şekilde tekrar edin. En son katın üzerine de birkaç çorba kaşığı sütle sulandırılmış kalan kaymaklı karışımdan sürün. 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.