Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Pestolu ve Sebzeli Pilav

by Yemek Zevki Editör
04 Mart 2015
in Tarifler
473 20
0
Pestolu ve Sebzeli Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sebzelipilav

Pestolu ve Sebzeli Pilav

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

2 tablet tavuk bulyon

2 su bardağı baldo pirinç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı sıcak su

1 kase mantar

1 adet patlıcan

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı çam fıstığı

Yarım demet roka

Yarım çay bardağı maydanoz

Yarım çay bardağı dereotu

Yarım çay bardağı fesleğen

Yarım çay bardağı zeytinyağı (pesto için)

 

Hazırlanışı

Pesto için; Rokayı, maydanozu, dereotunu, fesleğeni, çam fıstığını, sarımsağı ve zeytinyağını derin bir cam kavanoza koyun ve el blenderi yardımı ile iyice çekin. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca iri parçalar halinde kestiğiniz patlıcanları renk alana kadar kızartın. Soğanı ve mantarları ilave edin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak suyun içerisine pestonun yarısını ve 2 tablet tavuk bulyonu ekleyin. Bulyonlar eriyene kadar karıştırın. Kızarmış sebzelerin olduğu tencereye soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri ve bulyonlu suyu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin, kapağı açın ve seri bir şekilde pestonun geri kalanını pilava yedirene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Üzerine roka ilave ederek servis edin.

Tags: Pestolu ve Sebzeli PilavPestolu ve Sebzeli Pilav MalzemelerPestolu ve Sebzeli Pilav Tarifi
Previous Post

Mutfaklara Nostalji Havası Hakim Olacak

Next Post

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki