Pestolu ve Sebzeli Pilav
(4 Kişilik)
Malzemeler
2 tablet tavuk bulyon
2 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 kase mantar
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım demet roka
Yarım çay bardağı maydanoz
Yarım çay bardağı dereotu
Yarım çay bardağı fesleğen
Yarım çay bardağı zeytinyağı (pesto için)
Hazırlanışı
Pesto için; Rokayı, maydanozu, dereotunu, fesleğeni, çam fıstığını, sarımsağı ve zeytinyağını derin bir cam kavanoza koyun ve el blenderi yardımı ile iyice çekin. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca iri parçalar halinde kestiğiniz patlıcanları renk alana kadar kızartın. Soğanı ve mantarları ilave edin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak suyun içerisine pestonun yarısını ve 2 tablet tavuk bulyonu ekleyin. Bulyonlar eriyene kadar karıştırın. Kızarmış sebzelerin olduğu tencereye soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri ve bulyonlu suyu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin, kapağı açın ve seri bir şekilde pestonun geri kalanını pilava yedirene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin. Üzerine roka ilave ederek servis edin.