Ana Sayfa » Haber Turu » Pekin’de Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’ne Çiğ Köfte Damgasını Vurdu

Pekin’de Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’ne Çiğ Köfte Damgasını Vurdu


Yurt dışı yatırımlarıyla çiğ köfteyi dünyaya tanıtma yolunda ilerleyen OSES, Çin’in Pekin kentinde düzenlenen Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’nde çiğ köfteyi tanıttı. 13-29 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşen fuarda çiğ köfte sunumu ve lezzetiyle beğeni topladı.

Türkiye’de 55 ilde 600’e yakın şubeyle ve sektöre kattığı ilklerle öncülük eden OSES, Çin’in Pekin kentindeki Grand Concordia Hotel’de Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’ne katıldı. 2013 yılında Çin’e açtığı fabrikayla ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştiren OSES, çiğ köfteyi dünyaya tanıtma hedefi doğrultusunda ilerliyor. 13-29 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşen festivalde bir çok Türk yiyeceği arasında çiğ dilim sunumuyla ilgi topladı.

Çin’de Türk ve Türk damak tadına yakın restoranların menülerine de girmeyi hedefleyen OSES Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar “Çin’de bir fuarda bir ilk olarak klasik ikram yönteminin dışına çıktık ve suşi şeklinde sunum yaptık. Daha sonra gelen taleplerle fabrikamızı ve şubemizi açtık. Katıldığımız Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’nde gelen talepler doğrultusunda şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız tanıtımlar sonucu Çinlilere çiğ köftemizi sevdirdik. Ayrıca suşi şeklindeki çiğ dilimini Pekin’deki otellerin menüsüne dahil edeceğiz.” dedi.

OKU ➤  Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir