Ana Sayfa » Günün Tarifi » Pazılı Üçgen Börek

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan

 4 Kişilik

Malzemeler:

3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış

1 su bardağı doğranmış soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy lavaş

Dip Sosu İçin:

1 su bardağı tulum peynir

¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Tuz, karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı/ kızartmak için

Hazırlanışı:

Soğanları zeytinyağında kavurun. Doğranmış pazıları da ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Lavaşları 4×10 cm uzunluğunda dikdörtgen şeritler halinde kesin. Pazı karışımını lavaşın dar ucuna 1 tatlı kaşığı kadar koyup, üçgen şeklinde sarın ve zeytinyağda kızartın. (Dilerseniz üzerine yağ sürüp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar da pişirebilirsiniz.) Tulum peynirini limon suyu ve limon kabuğu ile ezin. Üçgenleriniz sıcakken dip sosa batırarak yiyin.

#pazılıüçgenbörek #üçgenbörek #börek #börekyap #börektarifi #sebzelibörek #sonbaharböreği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir