Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Pazılı Üçgen Börek

by Hatice Ünal
21 Eylül 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Pazılı Üçgen Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan

 4 Kişilik

Malzemeler:

3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış

1 su bardağı doğranmış soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy lavaş

Dip Sosu İçin:

1 su bardağı tulum peynir

¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Tuz, karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı/ kızartmak için

Hazırlanışı:

Soğanları zeytinyağında kavurun. Doğranmış pazıları da ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Lavaşları 4×10 cm uzunluğunda dikdörtgen şeritler halinde kesin. Pazı karışımını lavaşın dar ucuna 1 tatlı kaşığı kadar koyup, üçgen şeklinde sarın ve zeytinyağda kızartın. (Dilerseniz üzerine yağ sürüp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar da pişirebilirsiniz.) Tulum peynirini limon suyu ve limon kabuğu ile ezin. Üçgenleriniz sıcakken dip sosa batırarak yiyin.

#pazılıüçgenbörek #üçgenbörek #börek #börekyap #börektarifi #sebzelibörek #sonbaharböreği

Previous Post

Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza

Next Post

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Hatice Ünal

Next Post
Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki