Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan
4 Kişilik
Malzemeler:
3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış
1 su bardağı doğranmış soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy lavaş
Dip Sosu İçin:
1 su bardağı tulum peynir
¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı/ kızartmak için
Hazırlanışı:
Soğanları zeytinyağında kavurun. Doğranmış pazıları da ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Lavaşları 4×10 cm uzunluğunda dikdörtgen şeritler halinde kesin. Pazı karışımını lavaşın dar ucuna 1 tatlı kaşığı kadar koyup, üçgen şeklinde sarın ve zeytinyağda kızartın. (Dilerseniz üzerine yağ sürüp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar da pişirebilirsiniz.) Tulum peynirini limon suyu ve limon kabuğu ile ezin. Üçgenleriniz sıcakken dip sosa batırarak yiyin.
#pazılıüçgenbörek #üçgenbörek #börek #börekyap #börektarifi #sebzelibörek #sonbaharböreği