Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Patlıcanlı Kek

by Yemek Zevki Editör
26 Mart 2014
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Patlıcanlı Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

patl'canl'

Malzemeler

2 adet ortaboy patlıcan

1 paket kabartma  tozu

100 gram un

3 adet yumurta

Bir tutam kimyon

Tuz

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

Domates Sosu İçin:

4 adet büyük boy domates

2 çorba kaşığı sirke

2 adet kesme şeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

Hazırlanışı

Patlıcanları ve soğanı soyup minik küp şeklinde doğrayın.Patlıcanları ve soğanı zeytinyağında karıştırarak  kızartın.Una kabartma tozunu ilave edip birlikte eleyin.Tuz,kimyon ve yumurtaları una ilave edin. Patlıcanlı soğanı diğer malzemeye ilave edip iyice karıştırın.Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Domates sosu için; Domatesleri soyarak küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin.Bir tavaya zeytinyağını,domatesleri, sirkeyi ve şekeri koyup kısık ateşte pişirin.Domatesler suyunu çekince sarımsağı ilave edip tuzunu ayarlayın ve bir taşım daha pişirin. Keki dilimleyip domates sosu ile servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Kokoreçli Mini Pide

Next Post

Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi’nden Gıdanın Geleceği İçin Dev Bir Adım

Yemek Zevki Editör

Next Post

Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi’nden Gıdanın Geleceği İçin Dev Bir Adım

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki