Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet patlıcan
1,5 su bardağı beluga mercimeği
1 adet beyaz soğan
2 adet orta boy salatalık
1 kase süzme yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Beluga mercimeğini bol su ile haşlayın. Mercimekler yumuşadığında suyunu süzüp durulayın ve süzülmeye bırakın. 2 adet patlıcanı kabukları ile birlikte küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ile iyice karıştırarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisinde 15 – 20 dakika pişirin. Soğanı ve salatalıkları çok küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ezerek yarım limonun suyu ile karıştırın. Patlıcanlar fırından çıktığında sıcakken sarımsaklı limon suyunu ekleyerek tüm sosu çekmelerini blackjack siteleri sağlayın. Geniş bir kapta beluga mercimeklerini, patlıcanları, soğanı ve salatalıkları iyice karıştırın. Zeytinyağının kalanını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Süzme yoğurt ve kimyonu karıştırdıktan sonra tabağın altına ince bir tabaka halinde yayın. Mercimekleri serpip servis edin.