Patlıcan Oturtma
(4 Kişilik)
Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
300 gram levrek balığı
50 gram ayıklanmış fener balığı
1 adet al biber
Yarım kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Sosu İçin:
Yarım çay bardağı krema
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tutam kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Patlıcanları 4 parça halinde kesin. İçlerini oyarak kızgın yağda kızartın. Diğer malzemeleri bir tavada 10-15 dakika süreyle soteleyin. Hazır olan harcı patlıcanların içine doldurun. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Tabakları 180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika süre ile bekletip, sıcak şekilde servise sunun.
Sos için; Krema ve soya sosunu kaynayana kadar karıştırarak pişirin.