Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel

38

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Malzemeler:

> 2 su bardağı un > Su> Tuz

İçi İçin:

> 1 adet haşlanmış patates

> 1 adet kuru soğan

> 200 gram kıyma

> 200 gram beyaz peynir

> Maydanoz > Tuz > Karabiber

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Hazırlanışı:

Un ve tuzu karıştırıp aldığı kadar su ile mantı hamurunu elle yoğurup dinlendirin. Patatesli iç harç için; Bir tavada ince doğranmış soğanı kavurun. İçine haşlanmış patatesi rendeleyip tuz ve karabiber ilave edip soğutun. Kıymalı iç harç için; Kıymaya tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun. Beyaz peynirli iç harcı içinde; Peynir rendesi ve maydanozu karıştın. Dinlenmiş hamuru mantı hamuru gibi açıp bir bardak yardımı ile kesin. Ortalarına harçlardan koyup bohça gibi kapatıp tuzlu suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir