Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Malzemeler:
> 2 su bardağı un > Su> Tuz
İçi İçin:
> 1 adet haşlanmış patates
> 1 adet kuru soğan
> 200 gram kıyma
> 200 gram beyaz peynir
> Maydanoz > Tuz > Karabiber
Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Hazırlanışı:
Un ve tuzu karıştırıp aldığı kadar su ile mantı hamurunu elle yoğurup dinlendirin. Patatesli iç harç için; Bir tavada ince doğranmış soğanı kavurun. İçine haşlanmış patatesi rendeleyip tuz ve karabiber ilave edip soğutun. Kıymalı iç harç için; Kıymaya tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun. Beyaz peynirli iç harcı içinde; Peynir rendesi ve maydanozu karıştın. Dinlenmiş hamuru mantı hamuru gibi açıp bir bardak yardımı ile kesin. Ortalarına harçlardan koyup bohça gibi kapatıp tuzlu suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin