Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Patatesli Ayçiçeği Ezmesi
Patatesli Ayçiçeği Ezmesi

Patatesli Ayçiçeği Ezmesi

Patatesli Ayçiçeği Ezmesi

Malzemesi:

2 kilo patates

250 gram ıspanak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı çörekotu

1 çay kaşığı süt

1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi:

Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin üzerine ilave edin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevrin. Ortasına çörekotu serperek ayçiçeği görünümü verin.

OKU ➤  Parmesanlı Bulgur Pilavı

Bir Yorum

  1. cok onlrceei lezzetini cok iyi bulup, fiyat elestirisi yaptiginiz, marti balikevi (benim evime yakin ) ayni yediklerinizle 30-40 TL daha az hesap verebileceginiz bir yer. dikkate almalisiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir