Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Patates Püreli Et Sote

by Hatice Ünal
19 Temmuz 2022
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Patates Püreli Et Sote
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

4 Kişilik

Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı dana eti

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 domates, rendelenmiş

3 orta boy kırmızı soğan

2 havuç, dilimlenmiş

10 mantar

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, kuru kekik

1 su bardağı sıcak et suyu

Patates Püresi İçin:

1 kilo patates

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Tuz

Hazırlanışı:

Tencereyi iyice ısıtın. Etleri ve sıvı yağı ilave edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi, iri doğranmış soğanları, dilimlenmiş havucu ekleyin. 15 dakika daha kavurun. En son ikiye böldüğünüz mantarları, tuzu, kuru kekiği, rendelenmiş limon kabuğunu ve tereyağını ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.

Patates püresi için patatesleri yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak şekilde su ilave edin. Orta ateşte patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup çatalla ezin. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Patates püresini ısıya dayanıklı servis tabağına aktarın. Üzerine etleri ilave edin. 1 su bardağı kadar sıcak et suyu dökün. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika sıcak tutun.

#patatespürelietsote #etsote #sote #et #etlitarifler #etliyemekler #food #yummy #dessert

 

Previous Post

Ayranlı Aş

Next Post

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Hatice Ünal

Next Post
Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki