Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Pratik Yemekler
488 5
0
Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

(4 Kişilik)

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme İçin Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un (elenmiş)
6 yemek kaşığı pırasa (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı lor peyniri
4 dilim pastırma (ince kıyılmış)
Tadımlık tuz

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme Hazırlanışı

Ilık suda şekeri eritip yoğurma kabına alın. Sonrasında yoğurt, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Hamurun kıvam alması için 30 dakika bekletin. İç harcı için; Pırasayı hafifçe kavurun, üzerine peynir, pastırma ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak açın. İç harçtan koyup muska şeklinde kapatın.
Orta ateşte teflon tavada 4 dakika bir tarafını, 2 dakika diğer tarafını pişirin. Sıcak olarak yoğurtla servis edin.

Yazarın Notu:
Bayram günü öğleden sonralarının babaanne klasiğidir bükme! Bayramlaşmayla birlikte hoş sohbete geçilir, buna çay ve bükme eşlik ederdi. Ebegümecinden ısırgana, pırasaya kadar çeşit çeşit otlara peynir katılarak yapılırdı hep.
Ben de pastırma ve pırasayı lor peyniriyle kullandım. Güzel oldu. Bu arada, “bükme sadece tuzlu malzemelerle yapılmaz”, diyerek acaba bir ezber daha mı bozuyorum? Tatlı harçları da denemeli miyiz? Nasıl olur?

Süleyman Dilsiz

Tags: Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme
Previous Post

Yoğurtlu Muz

Next Post

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması - Pişi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki