Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Pastırmalı Mücver Krep

by Yemek Zevki Editör
02 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Pastırmalı Mücver Krep
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet yumurta
• 1 adet orta boy kabak
• 1 kase kıyılmış karışık ot
(nane, dereotu, maydanoz)
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Tuz
Sunum için:
• 1-2 çorba kaşığı krem peynir
• Birkaç dilim pastırma
• Birkaç yaprak roka

Pastırmalı Mücver Krep Tarifi;
Kabağı rendeleyin ve suyunu sıktıktan sonra birkaç tatlı kaşığı kadar zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın. Fazla suyu varsa süzülmesini sağlayın. Unu, suyu, sütü, yumurtaları ve zeytinyağını çukur bir kapta iyice çırpın. Kabağı, kıyılmış otları ve tuzu ekleyin. Emsan Griss Krep Tavasını ocağa alın. Isınınca mücver karışımından ince bir tabaka halinde Emsan Griss Krep Tavaya dökün. Bir tarafı göz göz olunca diğer tarafını çevirin. Aynı şekilde pişirip kağıt havlu arasına alarak muhafaza edin. Malzeme bitene dek aynı işlemi sürdürün. Servis etmeden önce, krepi tezgahın üzerine yayıp krem peynirden ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine de pastırma dilimlerini ve roka yapraklarını yerleştirin. Rulo şeklinde servis yaparak sunun.

Tags: Basit YemeklerHamur İşleri
Previous Post

Simit Sarayı tatlı tutkunlarının başı döndürüyor

Next Post

Fesleğenli Kısır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fesleğenli Kısır

Fesleğenli Kısır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki