Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pastırmalı Mücver Krep

Pastırmalı Mücver Krep

Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet yumurta
• 1 adet orta boy kabak
• 1 kase kıyılmış karışık ot
(nane, dereotu, maydanoz)
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Tuz
Sunum için:
• 1-2 çorba kaşığı krem peynir
• Birkaç dilim pastırma
• Birkaç yaprak roka

Pastırmalı Mücver Krep Tarifi;
Kabağı rendeleyin ve suyunu sıktıktan sonra birkaç tatlı kaşığı kadar zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın. Fazla suyu varsa süzülmesini sağlayın. Unu, suyu, sütü, yumurtaları ve zeytinyağını çukur bir kapta iyice çırpın. Kabağı, kıyılmış otları ve tuzu ekleyin. Emsan Griss Krep Tavasını ocağa alın. Isınınca mücver karışımından ince bir tabaka halinde Emsan Griss Krep Tavaya dökün. Bir tarafı göz göz olunca diğer tarafını çevirin. Aynı şekilde pişirip kağıt havlu arasına alarak muhafaza edin. Malzeme bitene dek aynı işlemi sürdürün. Servis etmeden önce, krepi tezgahın üzerine yayıp krem peynirden ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine de pastırma dilimlerini ve roka yapraklarını yerleştirin. Rulo şeklinde servis yaparak sunun.

OKU ➤  Ramazan'a Özel Düşük Kalorili Baklava, Frambuazlı Güllaç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir