Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Pastırmalı Humus

by Yemek Zevki Editör
01 Ağustos 2013
in Yöresel Yemekler
478 15
0
Pastırmalı Humus
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 1,5 su bardağı nohut
• 5-6 diş sarımsak
• 8 çorba kaşığı tahin
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 adet limonun suyu
• Tuz, karabiber, toz acı biber

Üzeri için:
• Birkaç dilim pastırma
• Kıyılmış kapya biber
• Tane kırmızı ve karabiber
• 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Pastırmalı Humus Tarifi;
Nohutları bir gece öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi gün birkaç kez yıkayıp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini iki üç parmak geçecek kadar suyunu ilave edin. Nohutların kabuğu dağılıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotuna aktarın. Kalan malzemeyi ilave edip püre haline getirin. Servis tabağına alıp üzerine çok ince doğranıp tavada kavrulmuş pastırma ve kapya biberi yayın. 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını döküp servis yapın.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Mısır gevreği tutkunlarına özel Next Flakes

Next Post

Seramik’te Tefal ile Yeni Dönem: CeramicControl Serileri

Yemek Zevki Editör

Next Post

Seramik’te Tefal ile Yeni Dönem: CeramicControl Serileri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki