Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak
Malzemeler:
10 gram maya
150gram un
50 gram su
50 gram antrikot pastırma
20 gram dolmalık biber
4 adet kiraz domates
1 adet kemer patlıcanı
1 adet greyfurt
1 demet roka
1 adet kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve mayayı karıştırın. Maya gelişinceye kadar bekleyin, maya hamurun içinde geliştikten sonra bol unla tezgaha ve merdaneye yapışmayacak şekilde 12-15 cm çapında daireler açın. Bu sırada patlıcanı ateşin üzerinde (elektrikli veya gazlı ocak olabilir.) közleyin, soyun ve kuşbaşı doğrayın. Közlenmiş patlıcanı soğutulmuş bir halde hamura yayın, üzerine dolmalık biberi çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince boylamasına doğrayın. Bir, iki dilim patlıcanı üzerine koyun. İkişer dilim pastırmayı çemenlerini sıyırdıktan sonra rulo yapıp, biberi ile yan yana gelecek şekilde patlıcanın üzerine koyun.
Kiraz domatesleri yıkadıktan sonra domatesleri de pastırma ve biberden kalan üst kısma gelecek şekilde yerleştirin. Ardından hamurun iki ucunu büküp yapıştırarak pidedeki gibi kayık şekli verin, fırın tepsisine yerleştirin. Bu sırada rokayı yıkayıp kuruladıktan sonra keskin bir bıçakla ezmeden ince ince kıyın. Daha sonra yine küp küp doğranmış kırmızı soğanları kıyıp rokaya ekleyin. Sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip tuz ve biberle lezzetlendirin.
Greyfurtu elinize alıp en üst ve en altında iç kısmı gözükecek şekilde kabuğundan halka şeklinde kesin. Daha sonra bıçak yardımı ile soyarak, sırt kısımlarının zarsız kalmasını, sırt kısımlarından greyfurtun dilimlerinin kabuksuz bir şekilde çıkmasını sağlayın. Servis ederken mini lahmacunları bir arada dizin. Yanında ise, küçük sos kaplarında salata ve greyfurt dilimlerini sunun.
#ramazantarifleri #ramazan #eksmutfak #şefeyüpkemalsevinç #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #tarif #PastırmalıFındıkLahmacun #GreyfurtDilimleri #NarEkşiliRoka