Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası Malzemeler:
500 gram orta büyüklükte kırmızı pancar
1 adet büyük boy doğranmış göbek marul
3 dal dereotu, doğranmış
Yarım su bardağı iri doğranmış ve kızartılmış California cevizi
60 gram yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri
Taze çekilmiş karabiber
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1/4 çay kaşığı toz şeker
Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası Hazırlanışı:
Sosu hazırlamak için; Tüm malzemeleri küçük bir blenderde veya mutfak robotunda püre haline getirin. Ağzını kapatın ve servise hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin.
Pancarları yıkayın ve tepeleri hala duruyorsa kesin. Her bir pancarı hava alacak şekilde folyoya sarın. Fırın kağıdı üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 50 dakika boyunca veya pancarlar bıçak sokulduğunda yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumasını bekleyin sonra kabuklarını soyun. Altlarını kesin ve pancarları yarım santim kalınlığında olacak şekilde jülyen dilimleyin.
Marulu derin olmayan büyük bir kaba alın ve sosun yarısını dökün. Pancarları ve kalan malzemeyi ekleyin. Sosu tamamlayıp iyice harmanlayın. Salatanız servise hazırdır.