Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo haşlanmış pancar
1 su bardağı süzme yoğurt
2-2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Çorbanın Sunumu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
Birkaç parça pancarlı tarhana
Su
Hazırlanışı:
Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtün ve mutfakta 2 gün ekşimeye bırakın. Ekşimiş hamurdan porsiyonlarınıza göre parçalar alın ve buzdolabı poşetine aktarın. Hamurları buzluğa kaldırın. Pişirmeden birkaç saat önce buzluktan çıkarmanız yeterlidir. Buzluktan çıkardığınız pancarlı tarhanayı tencereye yerleştirin. Üzerine 5 bardak su ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvamlı bir çorba elde casino siteleri edene kadar pişirin. En son tereyağını ekleyin. Birkaç taşım sonra ocaktan alın. Ufalanmış maydanoz ve beyaz peynir karışımını serpin. Sıcak servis yapın.
#pancarlıkolaytarhana #tarhana #tarhanaçorbası #çorba #kışçorbaları #soup #food #yummy