Ana Sayfa » Haber Turu » Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu

Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu


İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Sefer Usta’nın sahibi ve baş ustası olduğu küçük bir dükkanda yoğurt ve kaymak üretimiyle adını dünyaya duyuran Özsüt, bu yıl sektördeki 75.yılını kutluyor. Özsüt’ün damaklarda tarihe geçen 75. yılındaki önem verdiği atılımlar arasında “nostaljik Özsüt Yoğurdu” öne çıkıyor.    

1980 yılından itibaren Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu önderliğindeki Özsüt ustalarının da ortaklığıyla yeniden şekillenen ve her geçen gün gelişen Özsüt, her anlamda büyümeye devam ediyor. 2012 yılını 67 milyon $ ciro ile kapatan ve 2013 yılındaki hedefinin 84 milyon $ olan Özsüt’ün yeni lezzet rotaları arasında Ortadoğu ve Avrupa yer alıyor. 1992 yılında Alsancak’ta açtığı ilk şubenin ardından 4 yıl içinde 6 şubeye ulaşan Özsüt, kaydettiği hızlı gelişme sayesinde 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. 1938 yılında yoğurt ve kaymak üretimi ile başlayan serüven yerini giderek kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlı üretimine bıraktı. Gerek müşterilerinin talep ve beklentileri gerekse de yeni teknolojik uygulamalar sayesinde her geçen gün gelişmeye açık bir yapıya sahip Özsüt, 75. yılında 43 şehirde 175 şube ile sevenlerine lezzet sunmaya devam ediyor.

Nostaljik Yoğurtla Yeniden

Özüne sadık kalan ancak kendini sürekli geliştirerek yenileyen Özsüt, 2012 yılında kuruluşunun temel direği denilebilecek yoğurt üretimine yeniden başladı. %100 çiftlik sütünden üretilen Özsüt yoğurdunun benzerlerinin aksine tam 1000 kat yararlı bakteri içerdiğini belirten Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu; “Yoğurt geleneksel Türk mutfağının adeta vazgeçilmez öğesi. Özsüt ailesi olarak en iyi ve en kaliteli ürünü tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Bu sebepten Özsüt yoğurtlarında raf ömrünü uzatacak hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Yoğurdumuzun rafta kalma süresi ise yalnızca 15 gün. Geleneksel yöntemleri göz önünde bulundurarak üretilen Özsüt yoğurdu protein ve kalsiyum içeriği açısından oldukça zengin.  Özellikle evde bebeklerine kendileri yoğurt yapmak isteyen anneler Özsüt Yoğurt’u mayalayarak kıvamlı ve lezzetli yoğurtlar elde edebilir” dedi. 20 ton yoğurt üretim kapasitesine sahip Özsüt’ün eşsiz kıvamdaki yoğurtları Türkiye genelinde Migros, Tansaş ve Macrocenter marketlerinde satışa sunuluyor.

OKU ➤  Sağlıkla Başlayıp Sağlıkla Biten Bir Ramazan İstiyorsanız

Eğitim Tamam Sıra Sertifika’da

Tatlı serüvenine ise yine 75 yıl önce kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi tatlılar üreterek başlayan Özsüt, bugün sütlü tatlılardan pastaya, çikolatadan, yoğurda kadar çok çeşitli ürün yelpazesi ile lezzet düşkünlerine ulaşıyor.

Özsüt pastacılık alanında Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel “Aguste-escoffier” danışmanları eşliğinde farklı lezzetlerle pasta yapımı konusunda dönemsel olarak çeşitli eğitimler alıyor.

2009 yılında çikolata üretimi ile farklı bir pazara da açılan Özsüt ailesi kısa zamanda damak düşkünleri için önemli bir alternatif haline gelmiş durumda. Bunun yanı sıra kahvelerinde de birçok yeniliği hayata geçirerek Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, önümüzdeki Ekim ayında kahve devi Cafés Richard tarafından “Uzman Barista” sertifikası almaya hak kazanacak.

Kahve Pazarında Zirveye Doğru

Dünyaca tanınmış kahve ekolu kabul edilen, Dünya Kahve Organizasyonları jüri üyesi Michael Mc Cauley‘den “Uzman Barista” sertifikasını almanın önemine değinen Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu “Özsüt’ün böyle bir organizasyonda dünya markaları ile birlikte anılması çok gurur verici. Markamızın değerlerini ve sunduğumuz kaliteyi 75 yıldır sürekli yükselen bir çıtayla korumaya özen gösteriyoruz. Müşterilerimize daima en lezzetli, en doğal, en katkısız ürünler sunuyoruz. Geleneklerimize bağlı, ancak modernlikten vazgeçmeyen yaklaşımla ve sürekli yenilenerek müşterilerimizi

memnun etmeye devam edeceğiz. Kendi ürettiğimiz ürünlerin yanında yurtdışında gurmelerin tercihi markalar ile de işbirliği yapıyoruz, Cafés Richard’da bunlardan biri, Türkiye’de seçtikleri tek iş ortağıyız. Bu organizasyona davet edilmek ve sertifika almak Özsüt’ü dünya markaları arasında gördüklerinin kanıtı” ifadesini kullanıyor.

Alternatif Bir Lezzet Durağı; Özsüt Atölye

Damak dünyası ve lezzet kültürü içinde müstesna bir yere sahip olan Özsüt ayrıca, 2009 yılından beri yemekli konsepti “Atölye” ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı-beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunuyor.

OKU ➤  Teneffüslerin en çılgın lezzeti Doygun Pizza Tost!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir