Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Otlu Çörek

by Yemek Zevki Editör
16 Mayıs 2017
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Otlu Çörek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Otlu Çörek

(8 Kişilik)

Fırın Isısı: 200 Derece

 

Otlu Çörek İçin Malzemeler

520 gram ekmeklik un

300 ml. süt

10 gram kuru maya

1 adet

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş)

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı tuz

12 yaprak pazı (orta damarı alınmış)

1 demet maydanoz (kıyılmış)

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı krema

Yarım su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş)

Otlu Çörek

 

Hazırlanışı:

Hamur için; Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Üç katı hacme gelene kadar mayalandırın.

Hamuru tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.

Her bir hamurun altını üstünü unlayıp, oklavayla dikdörtgen olacak şekilde inceltin. İçine ikişer pazı yaprağı ve bir tutam yeşillik koyarak içe doğru sarın. Elde ettiğiniz 6 adet şeridi örerek hamuru şekil verin. Fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat mayalandırın.

Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Mayalanan hamurun üzerine fırçayla (özellikle birleşme yerlerinde bol miktarda) sürün. Parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.

Tags: ay çöreğiBuğdaylı ve Kremalı Çorbaotlu çörektatlı çörek
Previous Post

Kavılca Unlu Ekmek

Next Post

Karaköy Poğaçası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki