Otlu Anne Poğaçası Tarifi
Otlu Anne Poğaçası İçin Malzemeler:
125 gram margarin
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
2 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Bir tutam tuz
Yarım demet dereotu
İç Malzemesi:
1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
1 küçük kase lor peyniri
Otlu Anne Poğaçası Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, süzme yoğurdu, yumurtanın akını ve zeytinyağını yoğurma kabında karıştırın. Bir tutam tuzu, 1 tatlı kaşığı limon suyunda inceltilmiş karbonatı ve kabartma tozunu da ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kontrollü olarak Eriş Çok Amaçlı Unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edince en son kıyılmış dereotunu ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde (ortalama 40’ar gram) parçalar koparın. Her parçadan elinizle çay tabağından biraz daha büyük yuvarlak olacak şekilde hamurlar elde edin. Kenarına iç malzemeyi yayın, ikiye katlayıp kenarlarını bastırarak iyice yapıştırın ki poğaça hamurları pişerken açılmasın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı su ile inceltilmiş yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
#OtluAnnePoğaçası #poğaça #annepoğaçası #OtluAnnePoğaçasıTarifi #OtluAnnePoğaçasıİçinMalzemeler #OtluAnnePoğaçasıHazırlanışı #OtluAnnePoğaçasıNasılYapılır