Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Osso Buco

Osso Buco

Osso Buco

Malzemesi

1 kilo dana incik
1 kilo büyük baş soğan
1 adet büyük diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı balsamik sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Osso Buco Tarifi;

Aldığınız etleri bir gün önceden ağzı kapalı bir kaba koyarak üstüne tane karabiber, defne yaprağı ve halka soğan koyup, suyla doldurun. Bu şekilde buzdolabında beklemeye bırakın. Tencerede 4 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, kıyılmış soğan ve sarımsağı içinde çevirin, içine eti atın ve hızlıca karıştırarak biraz kavurun. Üzerine unu serpip, tuzunu ve karabiberini atın. Daha sonra balsamik ve biraz su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ateşi kısın ve hafif hafif kaynatarak 1,5-2 saat pişmeye bırakın. Yemek piştiği zaman, etin yumuşacık, sosunun ise koyu olması gerekir. Tuzunu ve karabiberini tadın, gerekliyse biraz ekleyin. Osso Bucco’yu yanında patates püresi ile sıcak servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Yazın Raffaele Salataları İle Hafifleyin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir