Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Oklavadan Çekme Tatlısı

by Hatice Ünal
28 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Oklavadan Çekme Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN

8 Kişilik

Malzemeler:

200 gram margarin

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yoğurt, sirke ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadarını ekleyip yoğurun. Hamurunu üzerin streç folyo ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Nişasta yardımı ile kopmayacak şekilde incelik açın. Yufkaların içine ufalanmış ceviz serpip her birini oklavanın etrafına teker teker sarın. Oklavanın içinde büzüştürüp oklavayı dikkatlice içinden çıkarın. İki parmak kalınlığında kesip içine margarin sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üzerlerini kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Şerbet için şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çektikten sonra servis edin.

#oklavadançekmetatlısı #çekmetatlısı #tatlı #dessert #bayramtatlısı #kurbanbayramı #food #dessert #yummy

Previous Post

Kolay Bayram Tatlısı

Next Post

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Hatice Ünal

Next Post
Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki