Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Norveç Somonu nun Yoğurtla İmtihanı Ambalajdan Geçiyor

by Yemek Zevki Editör
09 Aralık 2015
in Haber Turu
488 5
0
Norveç Somonu nun Yoğurtla İmtihanı Ambalajdan Geçiyor
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Balığın tazeliğini sadece yüzgecine ya da gözüne bakarak anlama devri gelişmiş ülkelerde çoktan kapandı. Bütün hızlı tüketim ürünlerinde olduğu gibi balık ürünlerinde de tüketiciye etiketli paketler sunarak balığın üretilme aşaması ve tazeliği konusunda tüketicinin aklına takılan sorular giderilebiliyor.

Ümit GüvençÜlkemizi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran Leröy Su Ürünleri Grubu’nun Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç, halk arasında “balıkla süt ürünleri birlikte yenmez” şeklindeki yaygın inanışa dikkat çekiyor.

Güvenç gıda uzmanlarının görüşlerine dayanarak, bayat balık ile su bile içilse zehirlenme olabileceğini ancak taze balıkla yoğurt veya başka süt ürünü yemekte hiçbir sakınca olmadığını teyit ediyor.

Güvenç, “Bütün balığı satmak işin kolay yolu ancak tüketiciye paketli, üretim ve son kullanma tarihleri kayıtlı balık ve deniz ürünlerini sunmak ayrı bir yatırım ve bilgi birikimi gerektiriyor. Sattığınız balığın yoğurtla yenebilecek kadar taze olduğunu etiketi ile kanıtlayabilmelisiniz. Bunu sektördeki tüm firmalar gönül rahatlığı ile yapabilecek altyapıya sahip olmalıdır. Zincir marketlerdeki reyon görevlilerine, dilimlenmiş, paketlenmiş, etiketlenmiş ürünlerle ilgili eğitimler veriyoruz.“ diyor.

Güvenç, taze balık lojistiğinin özel bir operasyon gerektirdiğini belirterek, TIR’larla en taze halinde Norveç’ten getirdikleri somon balığını fabrikada işleyip ambalajlayıp pazara soğuk zincir sistemi içinde sunduklarını, o yüzden yoğurtla bile güvenle yenebildiğini ifade ediyor.

Ambalajlı balıkla ilgili gözlemlerini de şöyle aktarıyor: “Tüketici paketli ve etiketli balığı daha güvenle tüketiyor. Dünyada ürünlerin paketli satışı yönündeki eğilim giderek artıyor. Ülkemizde de zincir marketler, balıkta tümüyle paketli ürüne geçme hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Satışlar gösteriyor ki, balık ambalaja girdiği oranda tüketimi artıyor. Balık tüketimi yüksek olan ülkelerde dahi ambalajlı ürün, tüketimi tetikliyor.”

1899’da kurulmuş olan, dünyanın 70 ülkesinde günde 3,5 milyon porsiyon balık ve deniz ürününü tüketiciyle buluşturan, yıllık somon üretimi 200 bin tona yakın olan Leröy, bu konuda Türkiye pazarında öncü konumunda yer alıyor. Şirketin İzmit Kartepe eteklerinde balık işleme tesisi bulunuyor.

Tags: Norveç SomunuYoğurtlu Norveç SomonuYoğurtlu Somon
Previous Post

Esse ’de Popcorn Sezonu Açıldı!

Next Post

Jumbo ile Sofralarda Roma Zarafeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Jumbo ile Sofralarda Roma Zarafeti

Jumbo ile Sofralarda Roma Zarafeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki