1 kilo kabak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
4-5 diş sarımsak
2 adet büyük boy domates
Tuz
Nohutlu Kabak Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar şeklinde doğrayın.
3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı şekerle birlikte kavurun.
Kabakları, diş sarımsakları, rendelenmiş domatesi ve haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu serpin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı daha zeytinyağından üzerine dökün.