Malzemeler (4 Kişilik)
4 adet uskumru
200 gram haşlanmış nohut
1 baş sağan
3 diş sarımsak
2 adet kırmızı kapya biber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı biber salçası
2 adet olgun yaz domatesi
1 çay kaşığı himalaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
4 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı organik zeytinyağı
Hazırlanışı
Uskumruları temizledikten sonra bir pencerede haşlayın. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı bir çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Renkli biberlerle beraber biraz daha çevirin. Biber salçasını da ekleyip haşlanmış nohutları ilave edin. Kaynamakta olan balık suyundan bir kepçe ekleyip, defne yapraklarını da ilave edip, 5 dakika kaynatın. İnce doğranmış maydanoz ve yaprak yaprak kesilmiş limonu pişmiş nohuda ekleyin. Baharatlarını ayarladıktan sonra derin bir servis tabağına; altına nohut koyup, üzerine kılçıkları alınmış uskumru filetoları döşeyerek, ince doğranmış dereotu ile servis yapın.
#Uskumru, #Nohut, #NohutYatağındaUskumru, #Balık, #UskumruTarif