Büyük görseli görmek için tıklayınız
Nişastalı Un Kurabiyesi Malzemeler:
• 250 gram tereyağı (tercihen tuzsuz)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı mısır nişastası
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 küçük kase Antepfıstığı içi (tuzsuz) veya file badem
• 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için:
• 1 kase pudra şekeri
Nişastalı Un Kurabiyesi Hazırlanışı:
Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 bardak pudra şekeri çukur bir kabın içinde mikser yardımı ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Karışımı hamur yoğurma kabına aktarın, unu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Antepfıstığı içi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve elinizle bastırıp tezgahın üzerinde çay bardağının ağzı ile hamurun kenarından ay şeklinde kesin. Hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Hamurları yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şeker serpin. Ilık veya soğuk servis edin.