2 çay kaşığı öğütülmüş kakule
2 adet yıldız anason
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet narın taneleri
Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan
3 çorba kaşığı misket limonu suyu
2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet avakado (küp doğranmış)
1 adet marul göbeği (süsleme için)
2 adet orta boy dilim somon
Hazırlanışı:
Kakule ve tuzu karıştırıp somon dilimlerinin her tarafına eşit dağılacak şekilde sürün. Tepsiye pişirme kağıdını serin, somonları derili tarafları alta gelecek şekilide yerleştirin. Önceden 260 derecede ısıttığınız frınıda 10-12 dakika pişirin.
Sosu için; Nar tanelerini, kıyılmış taze soğanı, şekeri, misket limon suyunu,doğranmış acı biberi ve rendelenmiş soğanı derin bir kapta iyice karıştırın. En son avokado dilimlerini ilave edin. Avokado dilimlerini ezmeden sosun iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız sosu buzdolabında en az 4 saat bekletin. Servis tabağına pişirdiğiniz somonu yerleştirin. Marul yaprakları ve sos eşliğinde hemen servis yapın.