Mutfakta sizi kurtaracak pratikler. Hemen herkesin mutfağa yolu düşmüştür. Günümüz insanının en hızlı olduğu olması gerektiği alanlardan biri olan mutfakta sizin işinize hız katacak birkaç pratik bilgi.
1- Kabuğunu rahatça soymak istediğiniz yumurtayı küçük bir delik açarak haşlayabilirsiniz.

2- Kaynayan tencerenin taşmasını engellemek için kaşığı ters bir şekilde tencereye oturtabilirsiniz.

3- Cupcake’in kekini bölüp üstüne ekleyerek yeme deneyimini artırabilirsiniz.

4- Çileğin çöpünü baş kısmından bir pipet sokarak rahatça çıkarabilirsiniz.

5- Spagetti makarnayı bozulmadan uzun süre saklamak için Pringles kutusunu kullanabilirsiniz.

6- Ekmeği kesilirken parçalanmasını engellemek için ters çevirip kesebilirsiniz.

7- Balığın mangala yapışmaması ve daha lezzetli olması için ızgaranın üstüne limon dizebilirsiniz.

8- Muzu daha uzun süre saklamak için dalından ayırıp ucunu plastik poşetle sarabilirsiniz.

9- Bir çok yumurtayı aynı anda çok pişmiş bir hale getirmek için 30 dakika boyunca 160 derece fırında pişirebilirsiniz.

10- Köftelerinizin top gibi olmaması ve güzel pişmesi için başparmağınızla ortasına bastırabilirsiniz.

11- Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarak ısıttıktan sonra kuru olmasını engelleyebilirsiniz.

12- Unun içine defne yaprağı koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz.

13- Donmuş yiyeceklerinizin ortasında boşluk bırakarak daha hızlı ve güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.

14- Chopstick’e mandal mekanizması kullanarak otomatik chopstik elde edebilirsiniz.

15- Parmağınızın ucunu suyla ıslatarak yemeğin içine düşmüş yumurta kabuğunu rahatlıkla alabilirsiniz.

16- Ketçap ve mayonez şişelerini pancake yapımı için kullanabilirsiniz.

17- Tostunuzda boşluk kalmaması için salam dilimlerini ikiye ayırıp daire kısmını içe gelecek şekilde ekmeğin üzerine yerleştirebilirsiniz.

18- Uzun süre yıkamadığınız bulaşıkları rahatlıkla yıkamak için bulaşıklarınızın üstüne kola dökebilirsiniz.

19- Katı kurabiyelerinizi yumuşatmak için bir parça ekmekle ağzı kapalı torbada tutabilirsiniz.

20- Antep fıstığını açmak için diğer antep fıstığının kabuğunu kullanabilirsiniz.

21- Eğer mum bulamıyorsanız ve zor durumdaysanız cipsleri yakıp bir süre mum olarak kullanabilirsiniz.

22- Askılarınızı tarif kitabınızın/defterinizin tutacağı olarak kullanabilirsiniz.

23- Mangoyu veya dilediğiniz meyveyi (elma, armut…) tam olarak böyle kesebilirsiniz.

24- 09:30 – 11:30 arasında içtiğiniz kahveden daha fazla enerji alabilirsiniz.

25- Muzu daha olgun hale getirmek için birkaç domatesle kese kağıdı içinde muhafaza edebilirsiniz.

26- Soğanlarınızı buzdolabında tutup, keserken suyunun akmasını engelleyebilirsiniz.

27- Yumurtanızın kıvamını belirlemek için bu dakikalarda pişirebilirsiniz.




