Mutfakta sizi kurtaracak pratikler. Hemen herkesin mutfağa yolu düşmüştür. Günümüz insanının en hızlı olduğu olması gerektiği alanlardan biri olan mutfakta sizin işinize hız katacak birkaç pratik bilgi.
1- Kabuğunu rahatça soymak istediğiniz yumurtayı küçük bir delik açarak haşlayabilirsiniz.
2- Kaynayan tencerenin taşmasını engellemek için kaşığı ters bir şekilde tencereye oturtabilirsiniz.
3- Cupcake’in kekini bölüp üstüne ekleyerek yeme deneyimini artırabilirsiniz.
4- Çileğin çöpünü baş kısmından bir pipet sokarak rahatça çıkarabilirsiniz.
5- Spagetti makarnayı bozulmadan uzun süre saklamak için Pringles kutusunu kullanabilirsiniz.
6- Ekmeği kesilirken parçalanmasını engellemek için ters çevirip kesebilirsiniz.
7- Balığın mangala yapışmaması ve daha lezzetli olması için ızgaranın üstüne limon dizebilirsiniz.
8- Muzu daha uzun süre saklamak için dalından ayırıp ucunu plastik poşetle sarabilirsiniz.
9- Bir çok yumurtayı aynı anda çok pişmiş bir hale getirmek için 30 dakika boyunca 160 derece fırında pişirebilirsiniz.
10- Köftelerinizin top gibi olmaması ve güzel pişmesi için başparmağınızla ortasına bastırabilirsiniz.
11- Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarak ısıttıktan sonra kuru olmasını engelleyebilirsiniz.
12- Unun içine defne yaprağı koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz.
13- Donmuş yiyeceklerinizin ortasında boşluk bırakarak daha hızlı ve güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.
14- Chopstick’e mandal mekanizması kullanarak otomatik chopstik elde edebilirsiniz.
15- Parmağınızın ucunu suyla ıslatarak yemeğin içine düşmüş yumurta kabuğunu rahatlıkla alabilirsiniz.
16- Ketçap ve mayonez şişelerini pancake yapımı için kullanabilirsiniz.
17- Tostunuzda boşluk kalmaması için salam dilimlerini ikiye ayırıp daire kısmını içe gelecek şekilde ekmeğin üzerine yerleştirebilirsiniz.
18- Uzun süre yıkamadığınız bulaşıkları rahatlıkla yıkamak için bulaşıklarınızın üstüne kola dökebilirsiniz.
19- Katı kurabiyelerinizi yumuşatmak için bir parça ekmekle ağzı kapalı torbada tutabilirsiniz.
20- Antep fıstığını açmak için diğer antep fıstığının kabuğunu kullanabilirsiniz.
21- Eğer mum bulamıyorsanız ve zor durumdaysanız cipsleri yakıp bir süre mum olarak kullanabilirsiniz.
22- Askılarınızı tarif kitabınızın/defterinizin tutacağı olarak kullanabilirsiniz.
23- Mangoyu veya dilediğiniz meyveyi (elma, armut…) tam olarak böyle kesebilirsiniz.
24- 09:30 – 11:30 arasında içtiğiniz kahveden daha fazla enerji alabilirsiniz.
25- Muzu daha olgun hale getirmek için birkaç domatesle kese kağıdı içinde muhafaza edebilirsiniz.
26- Soğanlarınızı buzdolabında tutup, keserken suyunun akmasını engelleyebilirsiniz.
27- Yumurtanızın kıvamını belirlemek için bu dakikalarda pişirebilirsiniz.