14 Şubat Sevgililer Günü’nde Muratbey’li “Peynir-i Aşk” sofralarında sevdiklerinizle buluşun.
Birbirinden lezzetli Muratbey Peynirleri ile hazırlayacağınız sofralarda sevdiklerinizi aşka davet edebilirsiniz. 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlayacağınız sofralarda aşkın peynir halini yaşayabilirsiniz.
MISIRLI PEYNİRLİ KANAPE
Malzemeler:
•1 hamburger ekmeği
•Küçük bir kalıp “Muratbey Sürmeli Peynir”
•1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
•Süslemek için “Muratbey Naturena Peresta Parmak Peynir”
Hazırlanışı:
Hamburger ekmeği ortadan ikiye kesilir, ekmeğin yarısından çiçek kalıpla kalıp çıkarılır ve çıkarılan çiçeğe aynı şekilde Sürmeli peynir sürülür. Üzerine mısır taneleri dizilir, süslemek için Muratbey Naturena Peresta Parmak peynirlerden yüzük yapabilirsiniz…
PEYNİRLİ YUMURTA VE KALP PEYNİRLER
Malzemeler:
•1 adet hamburger ekmeği
•1 adet yumurta
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•Tuz
•Kalp peynir için; 2 adet “Muratbey Naturena Fessita Parmak (Fesleğenli-Çörekotlu)” ve 1 adet küçük sosis
• “Muratbey Naturena Herban peynir” ve “Muratbey dil peyniri
Yapılışı:
Hamburger ekmeği ikiye bölünür. Tam ortalarından bardakla veya şekilli kalıpla parça çıkarılır (bu parçalar kanepe yapımında kullanılabilir). Yapışmaz bir tavaya içi boş ekmek konur ve içine yağ dökülür. Normal ateşte yağın ısınmasına gerek kalmadan yumurta kırılır, üzerine tuz serpilir. Muratbey dil peyniri ve Herban peynirinden küçük doğranmış peynirler serpiştirilir. Arzuya göre sosis dilimleri konur ve yumurtanın pişmesini istediğiniz kadar pişirip servis edebilirsiniz. Kalp peynirler için Muratbey Naturena Parmak peynir tam ortasından verev bir şekilde kesilir. Kesilen iki parça çevirdiğinizde kalp şeklini alacaktır. Kürdanla birleştirerek süsleme amaçlı kullanabilirsiniz. Sosiste aynı şekilde verev kesilerek kalp şekli verilir.
PEYNİRLİ EKMEK DOLMASI
Malzemeler:
•Hamburger ekmeği (kişi sayısına göre)
• “Muratbey Naturena Sudo Parmak (Sucuklu-Domatesli)” ve diğer “Naturena” çeşitleri
•İsteğe göre maydanoz, yeşil soğan
• “ Muratbey Tereyağı “
Yapılışı:
Hamburger ekmeğinin üzeri küçük karelere kesilir. Kare aralarına küçük kesilmiş tereyağı ve peynirler sıkıştırılır. Üstüne doğranmış maydanoz veya yeşil soğan serpilir. Önceden ayarlanmış 180 dereceli fırında Muratbey Naturena’lar eriyene kadar pişirilir.
PİLELİ PEYNİRLİ KREPLER
Malzemeler:
•1 adet büyük yumurta
•1 küçük çay bardağı süt
•4-5 yemek kaşığı un
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•1 çay kaşığı tuz (isteğe göre)
•1 çay kaşığı salça (isteğe göre)
• “Muratbey Sürmeli Peynir”
• “Muratbey Burgu Peyniri”
•Maydanoz
•Kırmızı biber (kapya biber)
Yapılışı:
Yumurta, un, süt, tuz ve zeytinyağı çırpıcı ile çırpılır. Tava ilk krep için çok az yağlanır. Diğerleri için yağlanma istemez. 1 yemek kaşığı krep ısıtılmış tavaya dökülür. Kaşığın sırtı ile dağıtılır ve bir avuç içi kadar büyütülür. Arkalı önlü pişirilir. İsteğe göre krep hamurunun bir kısmına salça ilave edilir ve bu şekilde de pişirilir. Bir kapta peynirler karıştırılır. Maydanoz ve kapya biberde küçük küçük doğranır. Pişen kreplerin tam ortasına, bir tatlı kaşığı kadar peynirli harç konur. Krep karşılıklı birleştirilir ve kürdan ile krepin bir ucundan başlayarak zig zag dikilir.
PEYNİRDEN CADI SÜPÜRGESİ
Malzemeler:
• “Muratbey Burgu Peyniri”
•İstediğiniz kadar çubuk kraker
•Bağlamak için maydanoz dalı
Yapılışı:
Öncelikle maydanozlar az su ile 5 dk. haşlanır ve dalları yumuşatılır. Muratbey Burgu Peyniri 2-3 cm uzunluğunda kesilir. Üç parça peynir bir araya getirilerek, tam ortalarına çubuk kraker yerleştirilir ve maydanoz sapı ile bağlanır. Burgu peyniri kıvrımlarından açılır, saçaklı bir görünüm verilir.
PEYNİR TABAĞI / PEYNİR KELEBEK VE LOLİPOP PEYNİR
Malzemeler:
• “Muratbey Burgu Peynir”
• “Muratbey Naturena Fesa Parmak (Fesleğenli)”
•Küçük bir domates
•Bir adet siyah zeytin
Yapılışı:
Lolipop yapmak için Muratbey Burgu Peyniri kendi etrafında sarılır ve kürdanla sabitlenir. Kelebek için Muratbey Naturena Parmak Peynir enine ikiye kesilir. Yarım peynir tabağa yerleştirilir. Domates tam ortadan ikiye kesilir ve kürdan yardımı ile peynire kanat yaparak sabitlenir. Siyah zeytinin çekirdeği çıkarılır. Yarısından kelebeğe baş yapılır. Maydanoz sapından anten yapılır.