Ana Sayfa » Haber Turu » Muratbey, Anne Adaylarının Yanında

Muratbey, Anne Adaylarının Yanında


Doğal, katkısız, birbirinden farklı ve inovatif ürünleriyle Muratbey anne adaylarına da destek oluyor. Muratbey’in inovatif ürünleri hem anne ve bebeğinin kalsiyum ihtiyacını karşılıyor hem de annenin kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

Gebelik döneminde sağlıklı ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Peynir sektörünün önde gelen markalarından Muratbey de ürettiği birbirinden lezzetli, farklı ve inovatif ürünleriyle anne adaylarının yanında yer alıyor. 250’nin üzerinde peynir çeşidi, çocuklara ve bebeklere yönelik ürettiği ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken Muratbey, ürünleriyle bebeklerin henüz anne karnındayken de sağlıklı beslenmelerine ve gelişimlerine destek oluyor.

Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, gebelik döneminde kalsiyum gereksiniminin arttığına dikkat çekti. Günlük beslenme ile artan bu gereksinim karşılanamadığında kemik uçlarındaki değişebilir kalsiyumunun mobilize olduğunu ve gereksinimi karşıladığını ancak bunun da kemik uçlarında yumuşamaya neden olduğunu söyleyen Garipağaoğlu, “Buna Osteomalasi denir. Gebelikte sık rastlanan bir tablodur. Özellikle sık doğum yapan, iyi beslenemeyen, kalsiyum depoları boş olan kadınlar arasında yaygındır. Gebelik sonrasında, yeterli kalsiyum alımı ile kemikler tekrar sertleşir. Eski halini alır” dedi.

Gebelikte günlük kalsiyum gereksiniminin 1.000-1.300 mg arasında olduğunu dile getiren Garipağaoğlu, bu kalsiyum ihtiyacının kaliteli 2 dilim peynir ile karşılanabileceğini söyledi.  Peynirin yaz aylarının güvenli besinleri arasında baş sıralarda yer aldığını söyleyen Garipağaoğlu, “Yaz dönemi gebelerinin, süt tüketimleri sınırlı ise peyniri 2 yerine 4-5 dilim yemeleri önerilir. Peynir konsantre bir besindir. Bir kg beyaz peynir, çeşidine göre değişmekle birlikte, ortalama 3-4 kg sütten yapılır. Bu nedenle peynir, kalsiyumdan en zengin besinler arasındadır. Peynir, kalsiyum gereksinimi fazla olan çocuklar, hastalar, yaşlılar, gebeler gibi özel gruplar için önemli bir besindir. Az miktarda tüketilen peynir ile kalsiyum gereksinimi kolayca desteklenebilir. Tuz ve yağ oranı azaltılmış olan peynirler tercih edilmelidir. Sürmeli ve Burgu peynir gebeler için idealdir. Mesela TGK’ne göre 100 gr. Burgu peynir bir yetişkinin günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde seksenini karşılar ” görüşünü kaydetti.

OKU ➤  İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir