Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Monte Carlo

by Yemek Zevki Editör
10 Ağustos 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Monte Carlo
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

monte

Monte Carlo için Malzemeler

750 gram badem pralin

500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık)

450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık)

50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş)

1 çay kaşığı silme vanilya

150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak)

200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş)

75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış)

Hazırlanışı:

Biskin yağını eritip, praline yedirin. Daha sonra eritilmiş kuvertürleri katıp karıştırın. Badem, fıstık, portakal şekerlemesi ve vanilya ilave edip, karışıma yaklaşık bir – iki yemek kaşığı su döktükten sonra, karıştırarak sertleşmesini sağlayın. 3 cm. civarı kalınlıkta, altında yağlı kağıt bulunan, dikdörtgen tepsiye karışımı yayın. Üstünü kağıt kaplayarak 22 derece oda sıcaklığında bekletin. Donan karışım tepsisini ters yüz edin, üstündeki kağıdı alıp, uzunlamasına, yaklaşık 4 cm eninde kesin. Batonları büyük olarak çikolataya batırın, üstlerine batırma çatalı ile bastırılıp şekil verin. Buzdolabında, 1 – 2 dakikadan fazla bekletmeden, geri alın. Donduktan sonra, bıçak ile 1 cm civarı keserek dilimleyin.

Tags: BatonBitterçikolataMonte Carlotatlı
Previous Post

Zeytinyağlı Kepekli Kurabiye Video

Next Post

İmambayıldı

Yemek Zevki Editör

Next Post
İmambayıldı

İmambayıldı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki