Monte Carlo için Malzemeler
750 gram badem pralin
500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık)
450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık)
50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı silme vanilya
150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak)
200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş)
75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış)
Hazırlanışı:
Biskin yağını eritip, praline yedirin. Daha sonra eritilmiş kuvertürleri katıp karıştırın. Badem, fıstık, portakal şekerlemesi ve vanilya ilave edip, karışıma yaklaşık bir – iki yemek kaşığı su döktükten sonra, karıştırarak sertleşmesini sağlayın. 3 cm. civarı kalınlıkta, altında yağlı kağıt bulunan, dikdörtgen tepsiye karışımı yayın. Üstünü kağıt kaplayarak 22 derece oda sıcaklığında bekletin. Donan karışım tepsisini ters yüz edin, üstündeki kağıdı alıp, uzunlamasına, yaklaşık 4 cm eninde kesin. Batonları büyük olarak çikolataya batırın, üstlerine batırma çatalı ile bastırılıp şekil verin. Buzdolabında, 1 – 2 dakikadan fazla bekletmeden, geri alın. Donduktan sonra, bıçak ile 1 cm civarı keserek dilimleyin.