Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ
(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı kuru üzüm 1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış)
1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber
1 adet büyük boy beyaz soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri
1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı
Sosu İçin:
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz (isteğe göre)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru köri
Hazırlanışı:
Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Dolmalık biberleri temizleyip istediğiniz şekilde doğrayın. Beyaz soğanı soyup zar şeklinde doğradıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek iyice ovun. Doğranmış soğanı avucunuzla iyice sıkarak acı suyunun süzülmesini sağlayın. Biberleri, soğanı, doğranmış kereviz sapını ve kalan malzemeyi ekleyerek harmanlayın. Sosu için; Tüm malzemeyi kapağı kapalı bir kavanozda iyice çalkalayın. Pirinci haşlayıp süzdükten sonra tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Buzdolabına aktarıp 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.
#MısırlıveBaharatlıPirinçSalatası #salatatarifleri #yazsalataları #pirinçlisalatalar #pirinçlitarifler #evdeyemekzevki