Ana Sayfa » Haber Turu » Minikler Sağlıklı Beslenmeyi İşin Ustası’ndan Öğrendiler!

Minikler Sağlıklı Beslenmeyi İşin Ustası’ndan Öğrendiler!

nestle
Minikler Sağlıklı Beslenmeyi İşin Ustası’ndan Öğrendiler!
Nestlé’nin, Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü, on binlerce çocuğun yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konusunda farkındalığını geliştirdiği Beslenebilirim projesi kapsamında, Bakırköy Kartaltepe İlkokulu’nda Dünya Şefler Günü’ne özel etkinlik düzenlendi. 
 
Çocukların yeterli ve dengeli beslenme konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlayan etkinlikte, öğrenciler Şef Ethem Aydemir ile birlikte sağlıklı menüler hazırlamanın inceliklerini öğrendiler.
 
Çocukların daha küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme ve sağlıklı yaşam seçimi yapmalarında bilgilendirilmelerini sağlamak için akademisyenlerin desteğiyle geliştirilen Nestlè’nin Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü Beslenebilirim projesi kapsamında yeni bir etkinliğe imza atıldı.
73 ülkede uygulanan Healthy Kids programının Türkiye ayağındaki Dünya Şefler Günü Etkinliği 20 Ekim Salı günü İstanbul’da Bakırköy Kartaltepe İlkokulu’nda gerçekleşti. 90 öğrencinin katıldığı etkinlikte Şef Ethem Aydemir ve Beslenme Uzmanı Ceren Sarı Batmaz sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı. Dünya’nın ünlü şefleri tarafından hazırlanan sağlıklı ve birbirinden lezzetli yemekler çocuklarla birlikte yapıldı. nestle1
Nestlé Professional Ülke Müdürü Arzu Alibaz ise; etkinlik sırasında yaptığı konuşmasında sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak çocuklara şunları söyledi: “Sağlıklı beslenme siz çocukların büyümesi ve gelişmesi için çok önemlidir. Dolayısıyla yemeğin nereden geldiğini, nasıl pişirildiğini ve vücutlarınızı nasıl etkilediğini bilmeniz çok önemli. Büyüdüğünüzde hepiniz farklı farklı meslekler seçeceksiniz ama hepiniz evinizin şefi olacaksınız. Bugün burada sizlere dünya mutfaklarını temsil eden ünlü şeflerin siz çocuklar için hazırladıkları sağlıklı ve lezzetli menüler sunacağız. Evinizde ebeveynlerinizle birlikte bu tarifleri deneyebilirsiniz. Değerli Şefimiz Ethem Aydemir ve Diyetisyen Ceren Sarı Batmaz’la birlikte hazırlayacağınız sağlıklı yemeklerin tadını çıkartmanızı dilerim. Afiyet olsun minik şefler”.
Etkinliğe katılan WACS Temsilcisi Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkan yardımcısı Turgut Ay: “Türkiye’deki 650 bin şefin ve evdeki şefimiz olan annemizin Aşçılar Gününü kutluyoruz”.
 Dünya Şefler Günü etkinliği kapsamında minikler hünerlerini sergiledi!
Çocukların yeterli ve dengeli beslenme konusunda farkındalıklarını artırmayı hedefleyen etkinliğe Bakırköy Kartaltepe İlkokulu öğrencilerinin büyük ilgi gösterdi. Şef Ethem Aydemir ile öğrenciler bir araya gelerek sağlıklı yiyecekler hazırladılar. Etkinlik bitiminde minik aşçılara evde de hünerlerini sergileyebilecekleri sağlıklı tarifleri içeren menü kitapçıkları, aşçı kepleri, önlükler, yine sağlıklı yiyeceklerin 7 rengi temalı eğlenceli posterler ve çıkartmalar dağıtıldı. Etkinlikle ilgili görseller ve mesajlar Beslenebilirim ve Uluslar arası Şef Günü etiketleriyle sosyal medyada da paylaşıldı.
 
Beslenebilirim Projesi Neyi Amaçlıyor?
“Beslenebilirim” Programı, Nestlé’nin global olarak yürüttüğü “Healthy Kids- Sağlıklı Çocuklar“ programının bir parçası olarak uygulanıyor. Beslenebilirim Programı kapsamında ilkokul üçüncü sınıf öğretmenlerine ve velilere eğitim seminerleri veriliyor. Veliler ayıca yıl boyunca devam eden proje uygulamalarına ve etkinliklere de katılıyorlar.
Adana, Ankara, Bolu, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Tunceli ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 13 ilde 65 okulda uygulanan proje kapsamında öğrenciler, Hayat Bilgisi ile Oyun ve Fiziki Etkinlikler derslerinde Beslenebilirim programıyla yılda 32 saat sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim aldılar. Uygulandığı üç eğitim öğretim yılında yaklaşık 33 bin öğrenci, 66 bin veliye ulaşan proje, 2015-2016 eğitim öğretim yılında da 13 ilde 65 okulda uygulanmaya başlanmıştır
Beslenebilirim programı aynı zamanda ulaştığı sonuçları ölçümleyerek, sağlanan ilerlemeyi de kayıt altına alıyor. Bu kapsamda 2013–2014 eğitim ve öğretim yılında eğitimin başında ve sonunda uygulanan ölçme-değerlendirme araçlarından elde edilen verilerle yapılan araştırma, yeterli ve dengeli beslenme konusunda öğrencilerin bilgi düzeyinde yüzde 21,4 oranında artış sağlandığını ortaya koydu. Bu araştırmaya göre, öğretmenlerin bilgi düzeyinde de yüzde 17,5 oranında bir artış gerçekleşti. Program önümüzdeki yıllarda da devam edecek.
OKU ➤  AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir