Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Minik Sandviçler

by Yemek Zevki Editör
12 Eylül 2015
in Pratik Yemekler
478 15
0
Minik Sandviçler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

minik-sandviçlerMinik Sandviçler Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

4+½ su bardağı un

Üzeri İçin:

2 adet yumurtanın sarısı

 

Minik Sandviçler Hazırlanışı:

Suyu ve sütü karıştırarak ılınacak şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğurma kabına alıp ısıtılan süt ve su karışımını mayanın üzerine dökün, şeker ekleyin ve 10 dakika mayalanmasını bekleyin. 10 dakika sonra karışıma sıvı yağ ve tuz ekleyin, karışımı 1-2 dakika çırpın. Son olarak unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streçle örtüp oda ısısında 1 saat dinlendirin.

Daha sonra mayalanıp dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin ve poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün.

200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Ardından sandviçleri enine ikiye keserek çocuğunuzun damak tadına göre istediği malzemeleri içine yerleştirin.

Tags: Minik SandviçlerMinik Sandviçler HazırlanışıMinik Sandviçler MalzemelerMinik Sandviçler Nasıl YapılırMinik Sandviçler Tarifi
Previous Post

Tuzlu Kurabiye

Next Post

Kivili İrmik Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki