1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
4+½ su bardağı un
Üzeri İçin:
2 adet yumurtanın sarısı
Minik Sandviçler Hazırlanışı:
Suyu ve sütü karıştırarak ılınacak şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğurma kabına alıp ısıtılan süt ve su karışımını mayanın üzerine dökün, şeker ekleyin ve 10 dakika mayalanmasını bekleyin. 10 dakika sonra karışıma sıvı yağ ve tuz ekleyin, karışımı 1-2 dakika çırpın. Son olarak unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streçle örtüp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
Daha sonra mayalanıp dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin ve poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Ardından sandviçleri enine ikiye keserek çocuğunuzun damak tadına göre istediği malzemeleri içine yerleştirin.