Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Minik Biber Dolmaları

by Hatice Ünal
17 Aralık 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Minik Biber Dolmaları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

1 paket renkli mini kapya biber (15-18 adet)

1 adet beyaz soğan

1,5 çay bardağı pirinç

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 küçük kase kıyılmış yeşillikler (nane, maydanoz, dereotu)

1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı kuru üzüm

1 tutam tarçın

Tuz, karabiber, yenibahar

Pancar yaprağı (tencerenin dibine yerleştirmek için)

Hazırlanışı:

Pirinci bol suda yıkayıp süzdükten sonra yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin, 5 dakika boyunca kavurun. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mini biberlerin üst kapağını özenle kesin, çekirdeklerini de temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra iç malzemeyi paylaştırın. Tencerenin dibine yıkayıp süzdüğünüz pancar yapraklarını yerleştirin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin. Suyu da biberlerin yarısına gelecek şekilde dökün. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatın, sonra ateşi kısın. 15 dakika sonra ocaktan alın.

#minikbiberdolmaları #biberdolma #dolma #dolmayap #yemek #food #yummy

Previous Post

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Next Post

Glütensiz Brokoli Salata

Hatice Ünal

Next Post
Glütensiz Brokoli Salata

Glütensiz Brokoli Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki