Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket renkli mini kapya biber (15-18 adet)
1 adet beyaz soğan
1,5 çay bardağı pirinç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kase kıyılmış yeşillikler (nane, maydanoz, dereotu)
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 tutam tarçın
Tuz, karabiber, yenibahar
Pancar yaprağı (tencerenin dibine yerleştirmek için)
Hazırlanışı:
Pirinci bol suda yıkayıp süzdükten sonra yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin, 5 dakika boyunca kavurun. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mini biberlerin üst kapağını özenle kesin, çekirdeklerini de temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra iç malzemeyi paylaştırın. Tencerenin dibine yıkayıp süzdüğünüz pancar yapraklarını yerleştirin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin. Suyu da biberlerin yarısına gelecek şekilde dökün. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatın, sonra ateşi kısın. 15 dakika sonra ocaktan alın.
#minikbiberdolmaları #biberdolma #dolma #dolmayap #yemek #food #yummy