Ana Sayfa » Tarifler » Mini Karnıyarık

Mini Karnıyarık

Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan
• Kızartmak için sıvı yağ
• 1 adet büyük boy soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 3-4 adet domates
• 4 adet sivri biber
• Tuz, karabiber
• Birkaç dal maydanoz
Ayrıca:
• 1 adet limon
• 2 adet domates
(tercihen sert ve küçük boy)

Mini Karnıyarık Tarifi;
Patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Alacalı soyup yarım parmak uzunluğunda kesin. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarın.
Soğanı piyazlık, sarımsakları ve biberleri de ince ince doğradıktan sonra birkaç kaşık sıvı yağ ile yumuşayana dek kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup üzerini örtecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra ocaktan alın, doğranmış maydanozu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Ilınmaya bırakın.
Patlıcanların ortasını cep şeklinde kesip boşluk elde edin. Ortalarına sebzeli karışımdan paylaştırın. Fırın tepsisine yerleştirin. Her patlıcanın üzerine çeyrek dilim domates ve birer dilim limon yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  “Beyaz Et ve Bilimsel Gerçekler” Paneli Ankara’da yapıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir