Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Milföy Mantısı

Milföy Mantısı

Milföy-MantısıMilföy Mantısı Malzemeler:

4 adet kare milföy hamuru

100 gram kıyma

1 adet sivri biber

Kırmızı toz biber

Tuz

1 adet yumurtanın sarısı

Haşhaş tohumu

Sunum İçin:

Sarımsaklı yoğurt

Milföy Mantısı Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine sivri biberi, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Harcınız hazırdır.

Milföy hamurlarından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Dört adet kare olacak şekilde kesin. Her kare hamurunun ortasına iç malzemeden paylaştırın. Dört ucunu ortada birleştirip avucunuzun içinde yuvarlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz hamurları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu serpin. 200 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir