Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pratik Yemekler

Mermer Kek

by Yemek Zevki Editör
21 Temmuz 2015
in Pratik Yemekler
483 10
0
Mermer Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mermer-kekMermer Kek İçin Malzemeler:

3 adet yumurta
200 gram toz şeker
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı su
200 gram un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı ince çekilmiş badem (un halinde)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı:
Yumurtaları bir tutam tuz, şeker ve vanilya ile mikserde iyice çırpın. Sıvı yağı ve suyu ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, ince çekilmiş bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı ikiye ayırın, yarısına kakao ilave edin. Kakaolu karışıma 1 çorba kaşığı kadar süt ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına önce kakaolu hamuru dökün. Üzerine sade hamuru dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Keki fırından alın, 10 dakika sonra kalıbından çıkartın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tags: Mermer KekMermer Kek HazırlanışıMermer Kek MalzemelerMermer Kek Tarifi
Previous Post

Ramazan Bayramında Beslenme

Next Post

Orman Meyveli Süt

Yemek Zevki Editör

Next Post
Orman Meyveli Süt

Orman Meyveli Süt

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki