Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması

by Yemek Zevki Editör
17 Ocak 2015
in Tarifler
470 25
0
Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması
743
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

patlican

 

Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Malzemeler

5 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan

5 adet kurutulmuş biber

200 gram kırmızı mercimek

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı nar ekşisi

2 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz ,Kırmızı pul biber ,Tuz

 

Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Hazırlanışı

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşatın. Kuru soğanı yemeklik, taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları yıkayıp ince kıyın. Mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Bir kapta mercimeklerle tüm malzemeyi ve 1 kaşık biber salçasını karıştırarak dolmanın iç harcını hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcan ve biberlerin ağızlarını kapatıp bir tencereye dizin. Bir kasede bir kaşık domates salçasını sulandırıp dolmaların üzerine ilave edin. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alın.

Tags: Mercimekli Kuru Patlıcan DolmasıMercimekli Kuru Patlıcan Dolması HazırlanışıMercimekli Kuru Patlıcan Dolması MalzemelerMercimekli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Previous Post

Teknede Tavuk 

Next Post

Kolay Peynir Helvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kolay Peynir Helvası

Kolay Peynir Helvası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki