Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi

mercimek-corbasi

Mercimek Çorbası

(4 Kişilik)

Mercimek Çorbası İçin Malzemeler:

1 çay bardağı sarı mercimek

1 kahve fincanı kırmızı mercimek

1 kahve fincanı siyah mercimek

1,5 litre su

1 çay kaşığı zerdeçal tozu

2 adet büyük boy havuç

1 adet domates

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı hardal tohumu

1 çorba kaşığı taze sıkılmış lime suyu

1 çorba kaşığı kişniş tohumu (havanda ezilmiş)

Tuz

Rasam Tozu İçin:

3 adet kurutulmuş biber parçası

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

Yarım çorba kaşığı sarı mercimek (havanda kırılmış)

1 tatlı kaşığı nohut (havanda kırılmış)

1 tatlı kaşığı siyah top biber

 

Mercimek Çorbası Hazırlanışı:

Rasam tozu için; Tüm malzemeyi havanda iyice ezerek toz haline getirin.

Tencereye mercimekleri, suyu ve zerdeçalı aktarın. Mercimekleri 20 dakika bu suda haşlayın.

Daha sonra mercimeği süzün. Suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Mercimekleri ezip tekrar tencereye aktarın. Ayırmış olduğunuz suyu da aktarın. Önceden havanda iyice toz haline getirdiğiniz Rasam tozunu, küp küp doğranmış havucu, rendelenmiş domatesi , tereyağını ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirin.

Küçük bir tavada yağı ısıtın. Kimyonu, hardal tohumlarını ve kurutulmuş biberleri kavurun. Limon suyunu, 1 bardak sıcak suyu ve kişnişi karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp hemen ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Tatar Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir