Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
17 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mercimek-corbasi

Mercimek Çorbası Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı kırmızı mercimek

6 su bardağı su

1 çay kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mercimek Çorbası Hazırlanışı:

Tereyağını tencereye alıp eritin, zeytinyağını da ekleyin ve soğanı katıp pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara unu dökün ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra soğuk suyu boşaltın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra iyice yıkayıp süzdürdüğünüz mercimekleri ve kimyonu atın, mercimekler pişinceye kadar bırakın. Mercimekler piştikten sonra süzgeçten veya blenderdan geçirin. Tereyağını bir tavada veya cezvede eritip üzerine önce kırmızı biberi, ardından naneyi gezdirip 1 dakika kadar kavurun. Hazırladığınız sosu direk tencereye koyabilir veya servis tabaklarında yanında limon ile servis edebilirsiniz.

Tags: Mercimek Çorbası HazırlanışıMercimek Çorbası MalzemelerMercimek Çorbası TarifiMercimek Çorbası Yapımı
Previous Post

Bodrum, Pioppo Gelato’yla Serinleyecek

Next Post

Antrkot Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antrkot Sarma

Antrkot Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki